Sosyal Medya

YaÅŸam

Uludağ’da dinamit definecileri parçaladı

Uludağ'ın eteklerinde Roma döneminden kalma hazine arayan 7 defineciden 2'si dinamitin patlaması sonucu öldü.



Olayda bir kiÅŸi yaralanırken, 4 maceraperest ise yara almadan kurtuldu. Olay, yaralanan ÅŸahsın yürüyerek ilçedeki saÄŸlık ocağına inmesiyle ortaya çıktı. AFAD ekipleri cesetleri uçurumdan ve ormanlık alandan güçlükle indirdi.

Alınan bilgiye göre, 7 arkadaÅŸ Keles ilçesine baÄŸlı Gelemiç Köyü Kızılcıklı Dere Kanyonu'na gitti. Ormanlık ve yamaçlık alanda yaklaşık 10 kilometre yürüyen defineciler, kayanın altına yerleÅŸtirdikleri dinamiti kontrolsüz ÅŸekilde patlattı. Kayalar yerinden oynayınca Ayhan Akbulut (38) ve Ä°brahim Güder (32) olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralı Bülent Ersaçgün kurtulan diÄŸer 4 defineci tarafından araçla Keles SaÄŸlık Ocağı'na götürüldü. Burada doktorun ısrarlı soruları sonucu olay ortaya çıktı. Emniyet güçlerine haber verilince, BaÅŸbakanlık AFAD ekipleri, 112, Jandarma ve köylüler olay yerine intikal etti. 2 bin metre yükseklikte ve 10 kilometre yol yürüyen ekipler cesetleri kayaların altından çıkarttı. Ekipler, Akbulut ve Güder'in cansız bedenini köy giriÅŸinde bekleyen ambulanslara taşıdı. Ayrıca jenaratör ve diÄŸer malzemelere el konuldu.

Yaralı Bülent Ersaçgün ise Bursa Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Jandarma patlamadan kurtulan dört defineciyi gözaltına alırken savcılık olayla ilgili savcılık soruÅŸturma baÅŸlattı.

Gelemiç Köyü Muhtarı Ahmet Dikmen ise, "Köyümüze kaçak yollardan gelmiÅŸler. Define ararken patlama olmuÅŸ. Cenazeleri güçlükle çıkarttık"dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.